Connect with us

Blockchain

Henrik von Scheel, speaker invitat la Primul Summit Internațional pe Blockchain, organizat de DTMA și IDACB în data de 11 Mai 2018 în cadrul Academiei de Studii Economice a Moldovei (ASEM)

Avatar

Published

on

Scopul Forumului este de a crea forumul cel mai accesibil, cel mai divers, orientat către politici, în care liderii de afaceri și guvern pot învăța cum tehnologiile blockchain pot influența eficiența activității lor.  Pe măsură ce tehnologia blockchain face inovări considerabile în serviciile financiare, pionierii încep să recunoască oportunități la fel de mari pe care le oferă aceste tehnologii în domenii precum energia, transportul, îngrijirea sănătății și chiar artele. Acest eveniment va reuni principalii actori care lucrează în diverse domenii, creând o polenizare încrucișată de idei și abordări care vor da noi perspective și vor descoperi mai multe oportunități de creștere și, cel mai important, vor contribui la modelarea viitoarei politici de dezvoltare a tehnologiilor blockchain în Moldova. Obiectivul  acestor interacțiuni este traducerea rezultatelor cercetării în documente de politici care va stimula dezvoltarea acestor tehnologii la nivel național, precum și lansarea unor proiecte care să producă produse şi servicii inovatoare, care pot stimula competitivitatea Republicii Moldova la nivel internațional.

 

Forumul va presupune atât prezentări în plen din partea unor experți internaționali în domeniu, cat și discuții de grup și ateliere de lucru pe marginea unor subiecte specifice. Unul dintre ateliere are genericul: Crearea viitorului Moldovei (2-3 ore), moderat de Henrik von Scheel.

Subiectele discutate în acest atelier vor viza: – Revizuirea strategiilor și a competitivității Națiunilor;

– Viitorul productivității și creșterii Moldovei; – Crearea viitorului exportului și comerțului în Moldova etc.

 

Blockchain este doar unul dintre cei 17 piloni principali care vor fi analizați alaturi de Cybersecurity, 5G, Smart Products, AI, Quantum Computing si multe altele, alaturi de modul în care diverse tehnologii precum IOT, Cybersecurity și Blockchain se completează reciproc.

 

Speakerul invitat, Henrik von Scheel,  este cunoscut cunoscut ca inițiator și creator al celei de-a 4-a revoluții industriale. Lucrările și proiectele Dlui sunt aplicate în dezvoltarea economiilor naționale, au declanșat teme globale, au influențat creșterea PIB-ului, au revigorat politicile guvernamentale in mai multe state, au stabilit standarde aplicate de 26 de membri ai NATO.

 

Advertisement
interviews-reviews

În prezent, el detine pionerat în următoarea generație de creare de avuție cu Trading Automated, susținut de Inteligență Artificială și dedicat “Firmei de Investiții Industry 4.0”.

 

Henrik von Scheel este unul dintre cei mai influenți membri ai consiliilor de administrație a astfel de companii precum: Gazprom, Consiliul Economic al Industriei 4.0 și Consiliul consultativ digital din 9 țări, Comitetul pentru Energie al SUA 2030, Consiliul Competitiv Național al OCDE.

 

Totodată, Henrik von Scheel și Asociația Tehnologiilor Digitale din Moldova “DTMA”, în cadrul Summitului din 11 mai 2018 vor face noi anunțuri privind viitoarele proiecte IOT și Blockchain și posibilul impact a acestor proiecte în Republica Moldova.

 

Este important de menționat că evenimentul este susținut de autorităile de guvernare a Autonomiei teritorile ale Găgăuziei.

 

Unul dintre cei mai importanți vorbitori este Vadim Ceban, prim-vicepreședinte al Comitetului Executiv al UTA Găgăuzia al Republicii Moldova, care va prezenta Viziunea pentru viitorul si rolul proiectelor Blockchain  în dezvoltarea economică a Găgăuziei.

 

Advertisement
interviews-reviews

Henrik von Scheel se va întâlni cu reprezentanții autorităților de guvernare a Găgăuziei în timpul vizitei sale în Moldova și va oferi o prezentare cuprinzătoare timp de 60 de minute pe tema generala ”Următorul val de dezvoltare economică și creștere a productivității în cea de-a patra revoluție industrial”. Cea de-a 4-a revoluție industrială a modifică fundamental modul în care trăim, lucrăm și fiecare aspect al economiei noastre. În amploarea și complexitatea sa, transformarea nu va fi asemănătoare cu ceea ce omul a experimentat înainte. Distruge orice industrie și economie din fiecare țară. Industria 4.0 oferă oportunități de neegalat pentru creștere și productivitate, resetează peisajul competitiv și redefinește produsele inteligente, modelarea serviciilor și creează următoarea generație de excelență operațională în domeniul automatizării, conectivității și alinierii în lanțul valoric.

 

Alte subiecte, afirmații exclusive și acțiuni din partea inițiatorului celei de a 4-a Revoluție Industrială:

 

  • Perspectivele celei de-a 4-a revoluții industriale
  • Forțele de disrupție care stau la baza și conducătorii schimbării de paradigmă
  • Primul val de Industrie 4.0 (2009-2016): Digitalizarea, Internetul obiectelor, Automatizarea, Big Data și Cloud Computing
  • Cel de-al doilea val al industriei 4.0 (2016-2025): Inteligență artificială, Blockchain, Calculul cuantic, Bioinformatică, Resurse sustenabile și Stocare de energie
  • Modul de navigare a provocărilor și a noilor oportunități de creștere și productivitate
  • Perspectivele beneficiilor și riscului de adoptare timpurie
  • Realizați oportunitățile viitoare și cum să răspundeți provocărilor celei de a 4-a revoluție industrială
  • Înțelegeți când inovați și unde să vă transformați; Descoperiți performanțele celor mai performanți

 

Participanții la Summit vor discuta probleme actuale ale economiei digitale, influența Criptovalutelor, modul de utilizare a tehnologiei blockchain, introducerea unităților de curs pe Blockchain în instituțiile de învățământ, precum și problemele legate de implementarea Blockchain în infrastructura de stat.

 

Partenerul și sponsorul primului Summit Blockchain din Moldova este ZOZO Coin, care a vizitat Republica Moldova în ianuarie 2018 și s-a întâlnit cu administrația regională a Găgăuziei. ZOZO Coin planifică să explorează tehnologiile Blockchain în Moldova prin digitizarea a 100 de hectare de teren în Sudul țării, acest proiect fiind parte a  programului de dezvoltare economică E-Gagauzia.

 

Locul desfășurării a Summitului: Academia de Studii Economice a Moldovei, Chișinău.

Participarea la Summit este gratuită. Participarea necesita înregistrare prealabilă: http://moldova.wbcsummit.org/

Advertisement
interviews-reviews

 

Nu aveți posibilitate să participați, dar doriți să aflați mai multe? Atunci, urmăriți-ne online!!!

Înregistrează-te și privește! –  http://dtmavirtualexpo.com/

Continue Reading
Comments
Advertisement Submit

TechAnnouncer On Facebook

Pin It on Pinterest

Share This